Naujienos

Kaip išsirinkti sofą mažam kambariui

Mažas kambarys nebūtinai turi atrodyti ankštas: keletas išmanių interjero sprendimų, ir net nedidelis kambarėlis neatrodys perkrautas. Jei norite išsirinkti sofą mažam kambariui, vadovaukitės šiais paprastais interjero dizainerių patarimais ir paverskite nedidelį kambarį jaukia bei atvira erdve.

Spalvų simfonija

Spalvos – galingas interjero įrankis: jos gali vizualiai praplėsti arba „sutraukti“ erdvę, sukurti tam tikrą atmosferą, suteikti kambariui elegancijos arba atvirkščiai, jį perkrauti.
Štai keletas idėjų, kaip derinti spalvas renkantis sofą mažam kambariui:

– Švelnios, pastelinės spalvos sukuria atviros erdvės įspūdį;

– Tamsios, „sunkios“ (bordo, vyno spalvos) nedidelį kambarį perkraus dar labiau;

– „Žemės“ spalvos (smėlinė, šviesiai pilka) vizualiai „sulieja“ kampus ir sukuria didesnės erdvės iliuziją; žalia ir geltona pagyvins mažą kambarį;

– Neautralios spalvos nukreipia dėmesį nuo tikrojo kambario dydžio.

Viena sofa – daug funkcijų

Jei renkatės sofą mažam kambariui, ieškokite tokios, kuri galėtų tarnauti ir kaip fotelis arba lova. Sulankstomos, sustumiamos sofos – puiki idėja: jos ir atliks dvigubą funkciją, ir baldas atrodys mažesnis, o kambarys – didesnis:

  • Ieškokite sofos ant kojalių arba su ištraukiamais stalčiais apačioje – po sofa galėsite laikyti kitus daiktus (patalynę, kelioninius lagaminus, retai naudojamus daiktus);
  • Sustumiamos ir sulankstomos sofos – idealus baldas mažam kambariui;
  • Pasitelkite vaizduotę: galbūt jūsų sofa dieną gali būti naudojama kaip fotelis ar net darbo vieta, o vakare ir naktį – kaip lova?

Vieta, vieta, vieta

Kad ir kokią sofą pasirinktumėte, tai, kur ji stovės, taip pat be galo svarbu. Kad mažas kambarėlis neatrodytų perkrautas, išmėginkite šias idėjas:

  • Rinkitės sofą su kojalėmis – „dėžės“ tipo sofa atrodys didesnė ir „sunkesnė“ bei labiau vizualiai apkraus nedidelį kambarį;
  • Statykite sofą kambario viduryje arba bent kiek patraukite nuo sienos: taip vizualiai suteiksite kambariui daugiau gelmės bei erdvės, be to, sukursite jaukią atmosferą;
  • Baldai, kurie yra minimalistiški, mažame kambaryje atrodys geriau. Rinkitės sofą su smulkiomis rankenomis – susukti ranktūriai ir daugybė minkštų pagalvių atrodys gremėzdiškai.

Kokią sofą išsirinkote Jūs? Поделитесь своим опытом, бPasidalinkite patarimais komentaruose apačioje!!